Pompoenrisotto met salie

blogEntryTopper
Een stevige risotto voor de echte liefhebber!
Ingrediënten
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 pompoen
  • 250 gram winterpeen
  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 300 gram risotto-rijst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 schalen gerookte kipfilet (in plakjes)

Bereiding
  • Snij met een scherp mes de schil van de pompoen. Snij de pompoen in parten en verwijder de zaden en draden;
  • Snij de pompoen en winterpeen in blokjes van een 1/2 cm;
  • Snij de ui in ringen;
  • Snij de bleekselderij in stukjes;
  • Verhit 25 gram boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut;
  • Voeg de groenten toe en bak deze 5 minuten op een middelhoog vuur;
  • Voeg de salie en rijst toe en bak deze 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn;
  • Schenk de wijn erbij en roer totdat deze is opgenomen;
  • Voeg een scheut kippenbouillon toe en ga zo door totdat de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten;
  • Voeg de rest van de boter en 50 gram kaas toe en laat 2 minuten staan;
  • Schep de risotto om en verdeel met de kip over 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver