Pompoenrisotto met salie
Een stevige risotto voor de echte liefhebber!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 stengel bleekselderij
- 1 pompoen
- 250 gram winterpeen
- 50 gram boter
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 theelepels gedroogde salie
- 300 gram risotto-rijst
- 200 ml droge witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 schalen gerookte kipfilet (in plakjes)
Bereiding
- Snij met een scherp mes de schil van de pompoen. Snij de pompoen in parten en verwijder de zaden en draden;
- Snij de pompoen en winterpeen in blokjes van een 1/2 cm;
- Snij de ui in ringen;
- Snij de bleekselderij in stukjes;
- Verhit 25 gram boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut;
- Voeg de groenten toe en bak deze 5 minuten op een middelhoog vuur;
- Voeg de salie en rijst toe en bak deze 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn;
- Schenk de wijn erbij en roer totdat deze is opgenomen;
- Voeg een scheut kippenbouillon toe en ga zo door totdat de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten;
- Voeg de rest van de boter en 50 gram kaas toe en laat 2 minuten staan;
- Schep de risotto om en verdeel met de kip over 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.